معرفی کتاب

بهترین کتابهای رشد فردی والد – 10 کتاب مفید و کاربردی

هر والدی علاوه بر کسب دانش  و اطلاعات در زمینه‌ی رشد و روانشناسی کودک نیاز دارد که به رشد و توسعه ی فردی خود نیز فکر کند. در این مطلب 10 کتاب از بهترین کتابهای رشد فردی معرفی شده است. این کتابها می تواند به والد کمک کند تا در زمینه رشد فردی خود نیز قدمهای موثری بردارد.

بهترین کتابهای رشد فردی والد شماره 1:

زندگی خود را دوباره بیافرینید

بهترین کتابهای رشد فردی والد

اولین کتاب از بهترین کتابهای رشد فردی والد کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید به قلم جفری. ای‌. یانگ و جانت ای. کلوسکو است. در این کتاب با 11 تله رایج در زندگی که ریشه بسیاری از مشکلات عاطفی و کاری ما هستند آشنا می‌شویم.

تله زندگی: الگویی است که از کودکی آغاز و تاثیرات آن در تمام طول زندگی منعکس می‌شود.
الگو‌ها با خانواده به عنوان آغازگر شکل دهی شخصیت کودک آغاز می‌شوند. بعد از آن تمام آسیب‌هایی که هرکس در کودکی خود می‌بیند جزیی از شخصیت او می‌شود. متاسفانه این تله‌های زندگی هستند که مشخص می‌کنند ما چطور فکر کنیم، احساس کنیم، عمل کنیم و عملکرد و احساسمان را منتقل کنیم.

آن‌ها باعث بروز احساساتی مثل خشم، ناراحتی و اضطراب می‌شوند و به همین دلیل است که بعضی  افراد در موقعیتی که انگار همه‌چیز دارند باز هم لذت زندگی را نمی‌چشند و نسبت به موفقیت‌هایی که کسب کرده‌اند باوری ندارند.

جفري يانگ به عنوان بنیانگذار طرحواره‌ی درمانی (Schema Teraphy) به همراه همکارش ژانت كلوسكو در این کتاب آموزش می‌دهند که چگونه می‌شود تله‌های زندگی را، همین‌طور که در زندگی نمایان می‌شوند، دنبال کرد و چگونه تا زمانی‌ که این الگو‌های غلط از زندگی محو نشد‌ه‌اند، با آن‌ها مقابله کرد.

کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید را می توانید از اینجا تهیه کنید:

انتشارات ارجمند

دیجی کالا

 

بهترین کتابهای رشد فردی والد شماره 2:

ماندن در وضعیت آخر

بهترین کتابهای رشد فردی والد

دومین کتاب از بهترین کتابهای رشد فردی والد کتاب ماندن در وضعیت آخر نوشتهٔ امی ب. هریس و تامس ای. هریس است که با ترجمهٔ اسماعیل فصیح منتشر شده است. این کتاب ادامهٔ کتاب وضعیت آخر؛ من خوب هستم، شما خوب هستید است.

کتاب ماندن در وضعیت آخر کتابی در زمینه روان‌شناسی و خودشناسی با موضوع تحلیل رفتار متقابل است.
این کتاب در ادامه کتاب «وضعیت آخر» امی و تامس هریس و به درخواست مخاطبانی نوشته شده است که خواهان اطلاعات بیشتری درباره اصول «تحلیل رفتار متقابل» بودند.

نویسندگان در این کتاب،  اصول «تحلیل تبادلی (تحلیل رفتار متقابل)» را با ذکر مثال‌هایی ساده و فهمیدنی به‌روشنی توصیف کرده و آن را به‌طرزی ماهرانه و اندیشمندانه به ملاحظاتی گسترده‌تر، مانند ارزش‌های اخلاقی، ارتباط داده‌اند.

«ماندن در وضعیت آخر» درباره دوست‌داشتن و حرف‌زدن و گوش‌کردن و خواستن و دادن و گرفتن و تعیین مقصد و لذّت بردن از سفر زندگی با شما سخن می‌گوید و در هر سنی که باشید، این کتاب را آموزنده و سودمند و لذت‌بخش خواهید یافت.

کتاب ماندن در وضعیت آخر را می توانید از اینجا تهیه کنید:

طاقچه 

فیدیبو

ایران کتاب

دیجی کالا

 

بهترین کتابهای رشد فردی والد شماره 3:

زندگی خود را طراحی کنید

بهترین کتابهای رشد فردی والد

سومین کتاب از بهترین کتابهای رشد فردی والد کتاب زندگی خود را طراحی کنید نوشته‌ی بیل برنت و دیو اوانز و ترجمه‌ی سیمین موحد است. انتشارات کتیبه پارسی این کتاب را روانه بازار کرده است. این اثر درمورد طراحی گام‌به‌گام زندگی دلخواه و برای خلق یک زندگی شاد و بامعنا است. نسخه الکترونیکی کتاب را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

زندگی خود را طراحی کنید، کتاب و چارچوب طراحی تفکر است.

این کتاب به هر کسی کمک می‌کند که خودش زندگیش را طراحی کند. بیل و دیو از مدت‌ها پیش در دانشگاه استنفورد به عنوان پژوهشگر و طراح فعالیت می‌کردند و در این کتاب شیوه طراحی تفکر را در زمینه توسعه فردی استفاده کردند و قواعد و چهارچوب‌هایش را برای زندگی بازتعریف کردند.

 

کتاب زندگی خود را طراحی کنید را از اینجا تهیه کنید:

دیجی کالا 

فیدیبو

طاقچه

 

بهترین کتابهای رشد فردی والد شماره 4:

مجالی برای تمرکز

بهترین کتابهای رشد فردی والد

چهارمین کتاب از بهترین کتابهای رشد فردی والد کتاب مجالی برای تمرکز نوشته مایکل هایت است. تمرکز در دنیای شلوغ و پرهیاهوی امروز از سخت‌ترین کارهاست. اگر برای حل این مشکل چاره‌ای نیندیشیم، از بسیاری کارهای مهم و همچنین پیشرفت در تخصص خود عقب می‌مانیم. مایکل هایت کتاب مجالی برای تمرکز را به‌عنوان راه‌حلی برای دوری از حواس‌پرتی و رسیدن به بهره‌وریِ مناسب نوشته است

تمرکز روی همه‌چیز می‌تواند به بی‌تمرکزی منجر شود.
خلاف باور عموم، بهره‌وری به معنای انجام کارهای بیشتر و بازده بالا در محل کار نیست. بهره‌وری یعنی رسیدن به موفقیت‌های بیشتر با انجام کار کمتر. اگر شما نیز در مدیریت زمان خود دچار مشکل هستید، این کتاب با پیشنهاد سه گام اساسی به شما کمک خواهد کرد.

 

کتاب مجالی برای تمرکز را می توانید از اینجا تهیه کنید:

دیجی کالا

طاقچه

کتابراه.

 

کتابهای رشد فردی والد شماره 5:

پنج نقطه قوت برتر خود را بشناسید

بهترین کتابهای رشد فردی والد

پنجمین کتاب از بهترین کتابهای رشد فردی والد کتاب پنج نقطه قوت برتر خود را بشناسید نوشته تام راث است. در کتاب پنج نقطه قوت برتر خود را بشناسید، با لیستی از ۳۴ استعداد مواجه می‌شوید، که شاید تا به حال نمی‌دانستید که چنین استعدادهایی نیز وجود دارند و البته چقدر مهم و تعیین‌کننده هستند. سپس می‌توانید ۵ نقطه قوت خود را از بین این ۳۴ استعداد پیدا کنید.

اعتقاد به ضرب المثل «می توانید هر چه می خواهید بشوید.» باعث رشد ما نخواهد شد. مثلا مایکل جردن اسطوره ای که دارای توانایی فوق العاده ای در بسکتبال است هر اندازه هم تلاش کند نمی تواند در رشته گلف یا بیسبال قهرمان شود. کلید رشد انسان این است که خود را براساس آنچه که هست پرورش دهد.

بنابراین، بازنگری ضرب المثل «می توانید به هرکس که می خواهید تبدیل شوید» ممکن است بصورت زیر درست تر باشد: «نمی توانید به هرکس که می خواهید تبدیل شوید؛ ولی می توانید در آنچه که هستید (توانایی ذاتی آن را دارا هستید) پیشرفت بسیاری کنید».

در این کتاب 34 نقطه قوت شناسایی شده در تحقیقات با توضیحات جامع همراه با مثال هایی از افراد دارای این نقاط قوت و ایده هایی برای عمل، مخصوص کسانی که نقطه قوت خاصی را دارند، آورده شده است.

بیشتر بخوانید:  بهترین کتابهای فرزندپروری - 10 کتاب مفید و کاربردی

 

کتاب پنج نقطه قوت برتر خود را بشناسید را می توانید از اینجا تهیه کنید:

دیجی کالا

ایران کتاب 

فیدیبو 

طاقچه

 

 کتابهای رشد فردی والد شماره 6: 

طرز فکر 

بهترین کتابهای رشد فردی والد

ششمین کتاب از بهترین کتابهای رشد فردی والد کتاب طرز فکر نوشته کارول دوک است. کارول دوک، استاد مشهور روانشناسی دانشگاه استنفورد، در نتیجه ده‌ها سال تحقیق و بررسی خود در زمینه دستاوردها و موفقیت، به ایده‌ای پیش‌گامانه دست یافته است: «قدرت طرز تفکر و نگرش ما»

او در کتاب طرز فکر (به انگلیسی Mindset)، توضیح می‌دهد که چرا موفقیت ما تنها مرهون قابلیت‌ها و استعدادمان نیست، بلکه نحوه نگرش‌مان به آن‌ها نیز بسیار حایز اهمیت است.

با داشتن طرزفکر صحیح، ضمن اینکه می‌توانیم در مسیر موفقیت و دستیابی به اهداف شخصی و حرفه‌ای‌مان گام برداریم، می‌توانیم به کودکان و کارمندان‌مان نیز برای موفق شدنشان کمک کنیم.

دوک مشخص می‌کند که چرا ستایش هوش و توانایی افراد باعث سوق دادن آن‌ها به موفقیت و دستاوردهای خوب نمی‌شود، بلکه می‌تواند آن را نیز به خطر بیندازد.

دوک حقیقتی را آشکار می‌سازد که والدین، معلمان، مدیران و ورزشکاران موفق می‌دانند:

چگونه یک ایده ساده در مورد ذهن، می‌تواند باعث ایجاد عشق به یادگیری و داشتن انعطاف‌پذیری لازم برای دستاوردهای شگرف در هر زمینه‌ای می‌شود!

 

کتاب طرز فکر را می توانید از اینجا تهیه کنید:

نشر نوین

دیجی کالا 

کتابراه

فیدیبو

طاقچه

 

 کتاب رشد فردی والد شماره 7:

  هفت عادت مردمان موثر

بهترین کتابهای رشد فردی والد

هفتمین کتاب از بهترین کتابهای رشد فردی والد کتاب 7 عادت مردمان موثر نوشته اسفان کاوی است. استفان کاوی، برای نوشتن این کتاب، عادت‌ها و رفتارهای هزاران فرد موفق را بررسی کرد و به این نتیجه رسید که تمام انسان‌های تاثیرگذار عادت‌هایی سازنده و مفید دارند. عادت‌هایی که باعث شده بتوانند به اهداف و آرزوهای خود دست پیدا کنند.

علاوه بر متن روان، کاوی در کتاب 7 عادت مردمان موثر داستان‌ها و روایت‌های جالبی از انسانهای مختلف آورده است. یکی از داستان‌های خواندنی این کتاب، داستان «ویکتور فرانکل»، نویسنده کتاب «انسان در جستجوی معنا» است.

عادت ۱: عامل باشید

اساسی ­ترین عادت عامل بودن است. عامل بودن یعنی مسئولیت کار خود را برعهده گرفتن، ملامت نکردن اوضاع و شرایط یا اشخاص و… نقطه مقابل عامل بودن، واکنشی بودن است. مردمان موثر عاملند، یعنی مسئول هستند و رفتارشان حاصل تصمیم و انتخاب آگاهانه خودشان است.

این کتاب تا کنون به ۳۸ زبان ترجمه شده و ۱۵ میلیون نسخه از آن به فروش رفته است.

 

کتاب هفت عادت مردمان موثر را می توانید از اینجا تهیه کنید:

ایران کتاب 

دیجی کالا 

فیدیبو 

طاقچه 

نشر هورمزد

 

بهترین کتابهای رشد فردی والد شماره 8:

نمی‌گذارم کسی اعصابم را به هم بریزد

بهترین کتابهای رشد فردی والد

هشتمین کتاب از بهترین کتابهای رشد فردی والد کتاب نمی‌گذارم کسی اعصابم را به هم بریزد، نوشته‌ی آلبرت الیس و آرتور لانگ، درباره‌ی کنترل خشم و خویشتن‌داری است. برای این‌که بتوانیم از شرِّ حرص خوردن و عصبانیتی که کار هرروزه‌ی همه‌ی ما شده‌ است خلاص شویم، باید با استفاده از تمرین‌های کاربردی این اثر زندگی خود را تغییر دهیم.

ما در زندگی روزمره گه‌گاه دچار خشم و ناراحتی می‌شویم و این امری طبیعی است؛ چراکه احساس خشم یکی از احساسات بنیادین ما انسان‌هاست.
اما اگر هرروز بر مقدار این خشم افزوده شود و ما را تبدیل به یک آدم عصبانی و خشمگین کند، آن‌گاه چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

کتاب نمی‌گذارم کسی اعصابم را به هم بریزد نوشته‌ی آلبرت الیس  و آرتور لانگ بر آن است تا با ارائه‌ی مجموعه‌ای از تمرینات کنترل خشم به ما نشان دهد که منشأ این خشم و نفرت بیرون از خودمان نیست و باید ریشه‌های آن را در خود پیدا کنیم تا بتوانیم با کنترل آن بر خود و اعصابمان مسلط شویم.

 

کتاب نمی‌گذارم کسی اعصابم را به هم بریزد را می توانید از اینجا تهیه کنید:

کتابراه 

دیجی کالا

ایران کتاب

 

 کتاب رشد فردی والد شماره 9: 

روان شناسی عزت نفس

بهترین کتابهای رشد فردی والد

نهمین کتاب از بهترین کتابهای رشد فردی والدکتاب روانشناسی عزت نفس، اثری نوشته ی ناتانیل براندن است که اولین بار در سال 1994 به چاپ رسید.

این کتاب، اثری ضروری برای هر کسی است که به جنبه های شخصی یا حرفه ای مربوط به عزت نفس علاقه دارد. این اثر نشان می دهد که چرا عزت نفس، نقشی اساسی در سلامت روان، موفقیت، رضایت شخصی و روابط مثبت ایفا می کند.

براندن، شش تمرین اقدام-محور را برای زندگی روزمره ارائه می کند که درکی کامل از مبانی عزت نفس به خواننده می بخشند. او همچنین به اهمیت عزت نفس در پنج حوزه ی محل کار، تربیت فرزندان، تحصیل، روان درمانگری و فرهنگ می پردازد.

زندگی آگاهانه یعنی آن‌که در برابر حقایق احساس مسئولیت بکنیم.

کتاب روانشناسی عزت نفس، راهنمایی کاربردی و قابل اتکا برای معلمان، والدین، مدیران و درمانگرانی است که مسئول رشد و گسترش عزت نفس در افراد دیگر هستند.

کتاب روان شناسی عزت نفس را می توانید از اینجا تهیه کنید:

دیجی کالا

ایران کتاب 

 

 کتابهای رشد فردی والد شماره 10:

دوباره فکر کن

بهترین کتابهای رشد فردی والد

دهمین کتاب از بهترین کتابهای رشد فردی والد کتاب دوباره فکر کن اثر آدام گرانت است.

اکثر ما به دانش و تخصصمان افتخار می‌کنیم و خیلی دوست داریم پای باورها و عقایدمان بمانیم. در یک دنیای باثبات، چنین طرز فکری منطقی خواهد بود و ثبات عقیده‌ی ما، عواید قابل توجهی را به همراه خواهد داشت.

اما مشکل اینجاست که دنیای ما به‌سرعت تغییر می‌کند و باید معادل زمانی که صرف تفکر می‌کنیم، برای بازنگری و اصلاح تفکرات‌مان هم وقت بگذاریم.

تجدیدنظر یک مجموعه مهارت و البته یک طرز فکر است. هم‌اکنون خیلی از ابزارهای ذهنی موردنیازمان را در اختیار داریم. فقط باید یادمان باشد که هر از چند گاهی با بیرون آوردن آنها از قفسه، گردوغبار رویشان را پاک کنیم.

آدام گرانت نهایت تلاش خود را انجام داده تا کتاب دوباره فکر کن را با طرز فکر یک دانشمند بنویسد. نویسنده معتقد است که نه موعظه‌گر که یک معلم است.

اگر به دنبال اکتشاف و یادگیری هستید و یا اگر می‌خواهید زندگی خود را از همین حالا دگرگون کنید، خواندن این کتاب را از دست ندهید.

کتاب دوباره فکر کن را می توانید از اینجا تهیه کنید:

نشر نوین 

طاقچه

دیجی کالا

بیشتر بخوانید:  درباره‌ی کتاب فرزندپروری از درون به برون I کتابی که بهتر است همه بخوانیم

ایران کتاب 

 

 

شاید این مطلب مرتبط را هم بخواهید بخوانید:

اگر والد هستید، با این ۱۳ خطای فکری خود را نگران، عصبانی و افسرده می کنید

 

 

 

پادکست رادیو والدگری را در اپلیکیشنهای زیر بشنوید:

           

 

 

 

در حال بارگذاری ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
241428